Fuara Yolculuk.... ( Journey To The Fair )

       Merhaba,
   Yaptıklarınız görünmezse, kimsenin haberi olmaz; Türkiye'de senede iki defa ''Kuyumculuk ve Takı fuarı oluyor.'' Fuar için iki üç adet full set yapmamız istendi. Siparişi veren firma Takının ortadoğu pazarı için uygun olarak hazırlanmasını, istedi. Bende bölge halkının ne istediğini ve tür takılardan hoşlandığını bildiğim için, Tasarımıyla bizzat kendim ilgilendim.

Tasarım 
 Sizin anlayacağınız dille, küpe, yüzük, kolye ucundan oluşan setlere mini set (Half set) diyoruz. Daha önceden mini set olan takımlardan üçünü full  sete çevirdim.


 Full sete ise, daha büyük bir kolye, bileklik veya bilezik ekliyoruz. Başlamadan önce doğal olarak ne yapmam gerektiğni kafamda planlayıp, kağıda dökmeye çalışıyorum. Yoksa o anda aklınızdan geçen çizgileri bir anda unutabiliyorsunuz.



  Yapım aşamasında'da spontane olarak tasarımın değiştiği oluyor, bazen saatlerce uğraşıp alakasız çirkin modeller ortaya çıkartabiliyorsunuz.

Çizim Aşaması

 Sonuçta sevginizi veriyorsanız en güzel halinde bitiriyorsunuz yaptığınızı. Eğer ruh varsa yansır bir şekilde yaptıklarınıza.



 Yaptıklarınız Dünyaya açılan pencereden kendini bütün dünya insanlarına gösterecek ve beğini almak zorunda. Beğenilirse sipariş gelecek yoksa, işiniz olmaz. Zor bir misyon bu anlayacağınız.


  Zorlukları Severiz
 Türk insanı zor şartlarda yetiştiğindenmidir ? bilinmez fakat elindeki imkanlarla yapılabileceklerin en iyisıni yapar. Eğer meslekle bütünleşmiş seniz  ürettikleriniz hedefi buluyor.


  Bazen aynı parçalara saatlerce bakıp modelin olgunlaşma halini ve nasıl biteceğini tasarlıyorsunuz.


 Modeller şekillenmeye başladığında, sizde coşuyorsunuz doğal olarak.Daha çok model, Daha güzeli vs.




 Her ne kadar zorlansak'ta sonucunda  güzel modeller üretmek ve onları bitmiş haliyle görmek gerçekten mutluluk, heyecan verici. Biten ürünleri yarın fuara götüreceğim umarım layık olduğu ilgiyi görür. Yaptığınız ürün ilgi görüyorsa bundan daha büyük mutluluk yok. Sonuçlarını'da ileri'ki yazılarımda paylaşmaya çalışacağım.

Yeni modeller Cilada

                       
Arkadaşlarım  çalışma Esnasında
  Vitrinlere Saygı 
   Vitrinlerde gördüğünüz her üründe insanların emeği, alın teri, düşüncesi ve sevgisi var. Aşağıda uzun bir evre geçiren bitmiş ürünleri görüyorsunuz. Üretim Aşamalarının bir kısmını sizinle paylaştım. Umarım ilginizi çekmiştir.




Yarın fuardayım ve sizler için ''İstanbul Jewelry Show''u gezeceğim ve fuar hakkında bilgilerimi, olanları paylaşacağım.  Sevgilerimle





Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun

Comments

  1. Aşama aşama ne kadar güzel anlatmışsınız. Çok zor ve incelik isteyen mesleğinizde bu kadar özenli çalıştığınızı tüm ayrıntılarıyla okudum ve inceledim. Gerçekten kayda değer. Tebrik ediyorum ve kolaylıklar diliyorum.

    ReplyDelete
  2. Gönül hanım, Öncelikle yılmadan yorumladığınız ve destekleriniz için sonsuz teşekkür ederim. Ben yaparken keyif alıyorum. Umarım okuyanların'da hoşuna gider.
    Saygılarımla.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise