Yasemin'in yüzüğü '' The ring of jasmine ''



  Bugün günlerden 20 Ekim Yasemin&Serdarın evlilik yıl dönümü. Şöyle bir geriye dönüp baktığımda Şaka değil, koca 21 sene geçmiş iyisiyle, kötüsüyle paylaşılmış yirmi bir sene. Büyük bir rakamla karşı karşıyayız. Demek ki hediyem de büyük olmalı! Maddi açıdan mı büyük olmalı? Hayır ama verdiğim Emek diğerlerine göre biraz fazla olmalı, hatırlanmalı yirmi birinci evlilik yıl dönümü.
  Ben de tezgaha oturdum koyuldum çalışmaya. Yüzüğü kendim yapmalıydım, modeli ne olursa olsun; Hatta doğaçlama olmalıydı. Yıllar geçtikçe baktığımda o anı hatırlamalıydım ve üzerine muhabbet etmeliydik.




Taşın gelişi 

   Bundan Yaklaşık 6 ay önce bir internet sitesinden benim çok sevdiğim taşlardan olan rutilli kuvars aldım. Taş Singapur'dan geldi. Aslına bakılırsa, yüzük yapmak için oldukça iri Bir taştı, yaklaşık 64 Karat ağırlığında olan taş kolye ucu yapımına daha uygundu, ben kendimi yüzük konusunda şartlandırmıştım. Anlayacağınız kafaya yüzüğü takmıştım. . Daha o zaman bu taş yüzük olacak dedim.

  Sonbahar Yüzüğü

  Artık onu yüzüğe dönüştürmenin zamanı gelmişti. İlk etapta sıvama mıhlama yapıp, yüzüğü klasik bir şekilde bitirmek istedim. Fakat çok basit olur düşüncesi ile biraz ruh katmak istedim. Nasıl olsa mevsim sonbahar yapraklar dökülüp benim yüzüğe tutunabilir, bende yüzüğün etrafını yapraklarla çevirdim taşın oturduğu zemine ise dal ve yaprak motifleri kesip üst bölgeye sonbahar havası kattım. Taşımızın içerisindeki altın rengindeki iğnecikler ise tamamen tamamlayıcı oldu.


Son Durum

 Yüzüğün kasa kısmı oluştuk tan sonra, kaynak işleri ve sağ olsun cilada ki arkadaşlarım gerekli ihtimamı gösterip gerekli parlatma işlemlerini yaptılar. Kaplama işlemini yılların kaplama ustası arkadaşım Atıf Tezcan yaptı ona da bu vesile ile Teşekkür ederim. Taş büyük olduğu için oynama yapabilir düşüncesiyle, mıhlama işini işin ehli arkadaşımız  Yunus emre yaptı.
  



   Sonuç olarak yüzük bitti. Şimdi eleştiri kısmına gelelim. Yazının başında da belirttiğim gibi taş boyu, ağırlığı fazla olduğu için yüzük yapımına pek uygun değildi ama ben sınırlara sığan biri değilim, ayrıca iri yüzükleri daha çok seviyorum; kadını daha feminen, daha güçlü gösteriyor. Tasarım doğaçlama oldu eleştirilebilir ama ben beğeniyorum. Veda zamanı Sevgili eşim Yaseminin yüzüğü ve hikayesi vardı. Katıldığınız için Teşekkür ederim.
   Yorum yapıldığında çok mutlu oluyorum. Sizin görüşlerinizin  benim için çok değerli olduğunu unutmayın.
sevgilerimle

    Thank you for your comments.




Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun

DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise