Muhteşem Yeşil ZÜMRÜT (Emerald)


    Yazıma Muhteşem yeşil yazarak başlıyorum. Zümrüt rengiyle hayranlık uyandıran , göz alıcı rengiyle en değerli taşlardan biridir. Parlak yeşil, sarıya çalan yeşil ve koyu yeşil olarak rastlanmaktadır. Zümrüt nadiren kusursuzdur. Genel olarak taşlarda kapanım dediğimiz içe doğru damarlar ve çatlaklar vardır. Bu sebepten dolayı kesimden sonra zümrüt taşı yağda bekletilir. Sonuç olarak çatlaklar gizlenir, saydamlığı arttırır ve rengi yoğunlaştırır. Zümrüt ışığı kırma ve dağıtma özelliği çok yüksek olmadığından diğer mücevher taşlarına oranla fazla parıldamaz.
Emeald Ring

   ALIRKEN DİKKAT !
  Zümrüt takan, ilgi duyan, yada almak isteyenlere önemli püf noktalarından bahsedeceğim. Zümrüt sevenler gözlerini dört açsın ve bu yazıyı okusun. Pırıl pırıl içi çok berrak damarsız zümrüt yok denecek kadar azdır. Olanlarda son derece pahalıdır ve Türkiye'de  yoktur. Zümrüt'ün  çok sayıda ve anlayamayacağınız şekilde sahtesi vardır. Hatta bunu bizler dahi anlayamayabiliriz.Alırken dikkat etsinler ve ürünün arkasında durabilecek firmalardan  alsınlar.
  BAKIMI
Zümrüt zarif ve kırılgan bir taştır. Zümrüt takılarınızı asla sıcak kaynar suda , güçlü deterjanlarla fırçalayarak yıkamayın. Aşırı ısı ek çatlaklara yada tamamen kırılmalara yol açabilir. Temizlemek için ılık sabunlu su güvenlidir.
Zümrüt Kolye Ucu
EN İYİ ZÜMRÜT NEREDE ÇIKAR ?
 ''En iyi Kolombiya'da  çıkarılır.'' Diğer ülkeler ise Brezilya, Zambiya, Zimbabve, Pakistan, Rusya, Hindistan, Ve Güney Afrikadır.
 Hangi Kıyafetlerle Takılır ?
Zümrüt asırlardan beri kullanılan zenginlik timsali bir Mücevher taşıdır. Her ne kadar sizler hangi takıyı, hangi kıyafetle kombin yapacağınızı biliyor olsanız'da zümrüt için favori tavsiyem derseniz siyah bir elbiseyle çok iddialı olacaksınız.

Angelina Jolie ve devasa Zümrüt küpeleri
Zümrüt'te Safir (tık) gibi kendi başına kullanılmaz Yukarıdaki resimdeki istisnai büyüklükteki ''Angelina Jolie'nin kulağındaki'' kolleksiyonluk parçalar hariç. Genelde pırlanta ile bezenir ve Beyaz Altınla kombin edilir. Daha çok kapanımlı düşük kalite zümrütler ise gümüşle dahi takı halini alabilir.



Zümrüt zenginliği simgeler, Başarı ve doyum duygularını ön plana çıkarır. Kişilere sevgi duygusunu verir yaşama sevincini arttırır. Arkadaşlık ve Evliliği anlatır. Aile bağlarını güçlendirir ve mutluluğu simgeler.
Bir dahaki yazımda görüşmek üzere saygılarımla. 
DMCA.com Protection Status





Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise