Dikkat! Bu Yazıyı Okunmadan Plaja İnmeyin.

   Merhaba,
Yaz mevsimi geldi. Hatta gitmek üzre ve Plajlarımız en hareketli günlerini yaşıyor. Genç ikoncanlar plajlarda boy gösteriyor.  Hemen herkes kendine has giyim tarzını plajlara taşıyorlar.
   Plajda her ne kadar az takı takılsa'da,  eskiye göre çoğalma eğiliminde. Yazımda, plaj takıları hakkında, biraz moda, biraz sağlık ve birazda takı tercihi hakkında fikirlerimi paylaşacağım.
  Plaj Takısı Nasıl Olmalı ?
  Plaj takısı doğal olarak bulunduğu yere ( ''Deniz ve Kum'' ) ve giyilen mayo ve bikini'ye uygun olarak düşünülmeli ve evdeki takılarınızın bir çoğunu kullanamayacağınız gerçeğini göze almanız gerekiyor.

Plaj için tasarlanmış bileklik
   Evdeki takılardan kullanabilecekleriniz,  küçük altın yada gümüş küpeleriniz, renkli taşlı küçük küpeleriniz,  ince zincirli kolyeniz olabilir. Şimdi daha şık olabilecek sizi farklı gösterecek takılardan ve önerilerden bahsedelim.  Örneğin güzel tasarlanmış bir bileklik nasıl olmalı ? tabii'ki Denizi taşımalı üstünde Deniz Yıldızı, istiridye ve inci mesela şıkır ,şıkır....

inciler ve deniz kabukları


Ağır Metaller Kullanmayın dikkat !
Kolye olarak üzerinde küçük objelerin olduğu çarm şeklinde, birden fazla ince zincir kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken takılar ise iri, büyük halkalara sahip zamak türü güneşte çabuk ısınabilecek adi metaller. Hem sizi rahatsız edecektir; hemde teninize alerji yapabilir. Özellikle küpelerde kulaklarımız alerjiye daha açık bir bölge olduğu için kesinlikle gümüş yada altın küpe tercih etmeliyiz.
       

Ametist taşlı Gümüş Küpe
Kolye olarak eğer mayonuz yada bikininiz çok taşlı, tokalı ise daha küçük, eğer düz ise uzun taşlardan ,incilerden iplerle kombin edilmiş kolyeler tercih edilebilir. Özellikle kolyelerin'izi bir yere takılma olasılığını
unutmadan denize girmeden önce çıkartın.

Mercan taşlı kolye
Bunun dışında ülkemiz için iddialı olabilecek ''Belly chain'' göbek zinciri, kullanılabilecek takılardan olabilir. Aynı şekilde denize girerken çıkartmayı unutmayın.
Belly chain (göbek zinciri)

Görüldüğü üzre plajlarda takı takmak için çok fazla seçenek var. Üzerinize yakıştırıp tarzınıza, kişiliğinize uygun olarak kombin yapabilirsiniz.
 Uzun Kolye
  Çok uğraşmak istemeyenler ve daha sade olmayı tercih edenler Mayo ve bikini renginde kulağa sabit küpe takabilirler.
Renkli taşlı küpeler





Plajda Takı takmayı gereksiz görenlerin şimdiye kadar ne kadar yanlış karar verdiklerini ve şu andan itibaren nasıl bir kombin yapsam telaşına girdiklerini hissedebiliyorum. Sevgi ve Saygılarımla......


Comments

  1. Bakalım plajda takı tercihleri nasıl oluyor ? yorumlarınızı bekliyorum.

    ReplyDelete
  2. Ama hepsi birbirinden güzel tam benlik yani... seçim yapmam zor gerçekten emeğinize sağlık Serdar Bey..

    ReplyDelete
  3. Teşekkür ederim . Gönül hanim sizinde desteklerinizden dolayı .

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise