Gelinlerimiz ve Takıları '' Bridal jewelry ''


Su yolu set

 Merhaba,
Yazın yavaş, yavaş yerini sonbahara bırakmaya başladığı bu günlerde, sıkça düğünlere rastlıyoruz. Çiftlerin bu en mutlu günlerine hazırlanma süreçleri oldukça gergin geçer. Onları bekleyen yeni gelecek, aile olma telaşı, gençlere alışık olmadıkları sorumluluklar yükler.Sonucunda hepsi geçer ve düğün günü   gelir çatar.Bende
tabii'ki olayın takı boyutunu , tavsiyelerimi  gerek görsel gerek yazılı şekilde paylaşacağım.

     SU YOLU
   Öncelikle Ülkemizde sıkça tercih edilen su yolu olarak bilinen setlerimiz'den başlayalım. Su yolu setler son yıllarda gelinler tarafından tercih ediliyor. Özellikle hafifliği, rahat kullanımı, gelinlikle uyumu ve daha sonrada kullanılabilir oluşunu etken olarak kabul ediyorum. Gerçekten şık ve bolca model çeşitliliğine sahip su yolu genç kızların listesinde bir numara.



BENİM FAVORİM İNCİ (tık)
 İnci her zamanki gibi  saflığı ve asaletiyle gelinlikle iyi örtüşen takıların başında gelir. İncili takı ürettiğimiz dönemde en severek ve keyif alarak yaptığım, gelin takıları üretmekti. İnci gerçekten sanki Allah tarafından Gelinlere özel sunulmuş gibidir. ''İnci gibi saf ve duru''Gelinlere özel bir cümledir. Gerek reklam çekimlerinde, gerek eşe dosta taktığımız zaman büyük keyif alırdım.

İncinin Asaleti
 Güzel taşlı Broşuyla birlikte son derece şık duran inci kadınların değişmezleri arasındadır daima.

Sade ve şık
                             Tercihi tabii olarak her zaman olduğu gibi kızlar yapacak.

Çiçek broş ve inci
    BÖLGEYE GÖRE AYAR

    Ülkemizdeki tercihlerden bahsederken, bunu birde  bölgelere ayırmayı unutmayalım. Güney doğu ve Doğuda beyaz altını göstersen kafana atarlar bu ne diye! 22 ayar sarı altın her zaman tercih sebebidir. Batıya doğru ayar düşer ve renkler açılır. Ayar düşer sözünden kastım Doğuda ve Güneyde 22 ayar kullanılırken, Batıda 14 ayar beyaz ve yeşil Altın hatta son dönemde 8 ayarda kullanılmaktadır.

OMUZ KOLYESİ
Aynı durum Dünya ülkeleri içinde geçerlidir. Avrupa'da  Daha basit ince pırlanta setler tercih edilirken, Hindistan gibi yeraltı madenleri konusunda zengin ülkelerde halkın bir çoğu açlık sınırında olsa'da zenginlik göstergesi olarak günlerce süren düğünler yapılır. Gelinlere ise kilolarca altın takılır.

Hintli Gelin
    Hindistan'da diğer ülkelerin aksine gelinlikler Sarı olarak geleneksel motiflerle süslenir.

Hindistan Ve Gelinleri
 Diğer takılarda olduğu gibi evlenecek olan kızlar için sonsuz seçenekler mevcut. Bunda maddi açıdan koyulacak limitler her ne kadar olmaz deseniz'de  büyüklerin müdahaleleri tercihlerde sapmalara neden olabilir.

Sırt Dekolteli Gelinlik
   Her ne olursa olsun kızlar, en mutlu günlerinde kendilerine yakışan takıyı seçerler ve mutlaka çok güzel olurlar.
    Tüm evlenecek çiftlere ömür boyu mutluluklar dilerim.  Sevgilerimle



DMCA.com Protection Status

Comments

  1. Mutlaka yorumlarınızı bekliyorum......

    ReplyDelete
  2. harika bir koleksiyon,takilar kizlarin guzelligini daha on plana cikariyor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgi hanim, Doğru takı tercihi, kadını ön plana taşır. Kiyafetini tamamlar. Yazdığınız gibi. Yorumunuz için teşekkür ederim. Her zaman siteme beklerim.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise