Cennet Çakılı YAKUT ( RUBY )


   Merhaba, Mücevher taşlarından Yakut'u tanıtacağım bu yazımda. Yakut, ( Ruby ) Safirle kardeş olduğunu söyleyebilirim. Yakut ta, Safir gibi korundum gurubunun taşıdır. Elmastan sonra en sert, Mücevher taşıdır. Yakut, Pırlantadan sonra , Zümrüt, Safir gibi en Kıymetli taşlardan biridir. Rengi, Kırmızının bütün tonları,  hatta mor ve  Kahverengimsi Kırmızı olabilir. En kıymetli Olanları, güvercin Kanı Renginde olanlarıdır.


En Kalitelisi Burma dan
  En kaliteli Yakutlar, Burma dan çıkar. Genellikle kahverengimsi kırmızı olanları çok değerlidir. Pakistan, Afganistan ve Vietnam dan parlak kırmızı renkte Olanları çıkar. Diğer Yakut çıkan Ülkeler ise, Hindistan, Norveç, Avustralya, Rusya dır.
  Taklit olanlarına dikkat ! Sun'i yollarla gerçeğine son derece yakın Yakut taklitleri üretilmektedir. Ayırt edilmesi de son derece zordur. Ancak gemolog lar tarafından laboratuvar ortamında, içindeki hava kabarcıklarından ayırt edilebilir.
Ayrıca Yakut yansıma özelliği olan bir taştır. Işığı yansıtır. Sentetik olanları ise ışığı geçirir geri vermez.
Alırken dikkat edilmesi gereken hususlar. Alacağınız üründeki Yakutun, daha saydam ve parlak olmasına dikkat edin. yakut ne kadar parlak ve saydam olursa değeri de o kadar fazladır.



  Hangi Kıyafetle Uyumludur ?
  Yakut, daha çok önemli  akşam yemeklerinde, Bir kokteyl yada bir düğünde fevkalede gecenin takısı olabilir. ''Yakut için favori Rengim Bej '' Bej le birlikte Değişmez renk Siyah tır.Yakutu ortaya çıkarmaz düşüncelerine rağmen asil Renk Bordoyu da tavsiye edebilirim.


 Hangi Maden, Hangi Taş ?
 Yakut, daha çok Pırlantayla birlikte tasarlanır ve albenisi ortaya çıkar. Beyaz altınla veye Platin le görsel olarak daha vurucu ve öne çıkan Mücevher damgasını alır. Genel olarak Beyaz Altınla tasarlansa da, azda olsa Sarı Altınla tasarımlarda göze çarpabilir.Yakutun değerli olanları, Altın ve Platin Madenleriyle buluşurken, Daha düşük kalitede olanları Gümüşle de tasarlanır.


 Faydaları
Yakut, Ayrıca Kan dolaşımını pozitif yönde canlandırdığı, Bağışıklık sistemini güçlendirdiği, Kişinin kendisini özgürce ifade etmesine yardımcı olduğu, kişinin öz güvenini ortaya çıkarmada yardımcı olduğu bilinir.

Burma Yakutu
 Yakut'u anlattım. Bir daha ki yazımda buluşmak üzre, Sevgiyle kalın.

Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise