Şahmeran ( Hand Chain )

  Bugün atölye de, Şahmeran çalışması yaptık. Uzunca bir süredir ortadoğu'ya ihracat yapan müşterimizden şahmaran la ilgili bir talep vardı. Bugün şahmeran çalışması yapmak için müsait olduk.  Atölye olarak her zamanki gibi, modeli kafada oluşturduktan sonra, Şahmeran yapmaya koyulduk. beynelmilel adıyla söyleyecek olursak, hand chain son yıllarda tekrar gündemde olmaya başladı. Atölyede ki üretim aşamalarını, daha çok görsel olarak, yapılanları sizinle paylaşacağım.

Biten Şahmeran TUĞBA hanımın Elinde

  Öncelikle, yapısal olarak Şahmeran, bileklik gibi kilitlenir ve elin üstünden bir objeden orta parmağa Yüzük şeklinde geçen zincirlerden oluşur. Bende öncelikle gerekli ekipmanları hazırladım. Şahmaran da temel olarak zincir gövdeyi oluşturur. Anlayacağınız  zinciri bölgeye uygun olarak tercih etmeliydim. Bende öyle yaptım. Jesica olarak bilinen zincir kullandım. Çünkü ürün daha çok ortadoğu ya hitap edecekti. Iraq a satılacakti. Doğal olarak, ince ve sıradan olmamalıydı. Daha önce Irak için yaptığımız ürün çalışmasını görmek için tıkla.




AŞAMA AŞAMA ŞAHMERAN
Seçtiğim zinciri, Daha önceden elimizde var olan pres parçaya uygun hale getirdim. Zinciri çapraz olarak uçlarından keserek, parçaya oturması sağlandı.


  Alıştırma yapılan zincir, laser kaynakla tutturulduktan sonra, yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Şameran bizim daha önce yapmadığımız ve ilgimizin dışında kalıyordu. Fakat kuyum ustaları eldeki  malzemelerle en iyisini yapabilir nitelikte olmalıdırlar. Şunu yapamam  deme lüksün hiç bir zaman olamaz.


 Kaynayan parça el ve malafa yardımı ile su verilerek (su vermek, el ile şekillendirmek ) bileğe oturur hale geldi. İlk denemeleri, Döne  hanımın bileğinde yaptık. İşlem bileğe oturana kadar devam eder.




Bitmeye yaklaşan  Şahmeran son olarak, gerekli yerlere, uygun bir iki süslemeyle, takviye parçaları toplanarak, cila işlemine doğru yol alır.




 Kaynak işleri, Sinan ve İbrahim arkadaşımız tarafından özenle yapılan ürün, Kilit işlemleri yapıldıktan sonra,  son parlaklığını elde etmek için Cila ünitesine gider.



 Davut arkadaşımız tarafından, özenle yapılan ciladan sonra, kimliği ortaya çıkan ürün, ultrasonik yıkama yapıldıktan sonra, Renk olmak için kaplama bölümünün yolunu tutar.



 Rernk işlemi bittikten sonra, son bir hareketle kadın bileğine uygunluğu malafa yardımıyla noktalanır.

Yolculuğa Hazır

Şahmeranımız , Bütün arkadaşlarımın emekleriyle hazır hale geldi. Atölyedeki aşamalara hep birlikte tanık olduk. Sevdiğinizi umarak, Hoşça kalın.

Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun 

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise