Aytaşı Modası ''Moonstone Fashions''


Işık Oyunları

    Son yıllarda çok ilgimi çeken bir taştan bahsetmek istiyorum.'' Aytaşı beynelmilel adı ise Moonstone''.
 Sodyum, potasyum, alüminyum silikat birleşimi olan Aytaşı,  Feldspat grubu mineralleri içinde değerlendirilmektedir. Rengi Krem, Şampanya tonlarından sarı, turuncu açık mavi gri tonlarına kadar değişiklik göstermektedir. Parlak mavi tonları nadir çıkarılmaktadır ve daha değerli kabul edilmektedir. Saydam ve yarı saydam bir yapıya sahiptir. Aytaşı'nın en dikkat çekici özelliği renk oyunları gösteren janjanlı bir yapıya sahip olmasıdır. Benim de en hoşuma giden özelliği de yanar dönerli olması ve bakıldığında kendine has ışıltılar veren görüntüsüdür. Aytaşını değerli ve özel kılan sergilemiş olduğu bu ışık oyunlarıdır. Işık oyunları daha iyi görülebilmesi için ay taşları genellikle kabuşon ( kesim şekli altı düz üstü yuvarlak )denilen yuvarlak biçimli olarak kesilirler.
    Her zaman farklı görünen gizemli bir taştır ana vatanı Sri lanka dır. Soluk mavi parlak ve hemen hemen saydam bir arka plana sahiptirler. Hakkında çok sayıda hikaye vardır birçok kültürde örneğin Hindistan'da kutsal olarak kabul edilir ve onlara göre büyülü bir taştır. Arap ülkelerinde ise doğurganlığın sembolü olarak 
görülür.
Kabuşon Kesim



  Yazının başında belirttiğim gibi  Aytaşları genellikle kabuşon olarak kesilir burada en önemli nokta, taşın zirve yüksekliğinin bulunmasıdır ancak bu durumda arzu edilen ışık efekti kendini gösterecektir.  Klasik ay taşları mavimsi parıltılarıyla hemen, hemen saydamdır. En kalitelisi Sri lanka çıkarılır. Ayrıca Amerika Brezilya  Avustralya, Madagaskar dan çıkarılır. İyi kalitede, mavimsi parıltılı saçanları son yıllarda azalmasından sonra, fiyatları ciddi şekilde artmıştır. Son birkaç yıldır  Hindistan da çıkarılan kahverengi, turuncu, duman ve şampanya renkleri piyasada görülmektedir. Bazılarında kedi gözü etkisi bazılarında ise tipik parıltı ile birlikte dört köşeli yıldız görülür. bu taşlar sadece kabuşon değil fasetli kesimde yapılır.


Gizemli pırıltısı nereden geliyor?

  Aytaşı'nın parıltısının takı dünyasında çok özel bir yeri vardır uzmanlar bu bilinmezliğin  sebebini ince tabakalardan oluşan iç kısımdaki kırılımlara bağlıyorlar. Taşa düşen ışık bu tabakalar da kırılırı ve taşın içine dağılır bu şekilde eşsiz ışık etkisi ortaya çıkar ve Aytaşını özel ve arzu edilen bir taş hale getirir .
Mohs ölçeğine göre 6- 6,5 sertlik derecesi kesinlikle bu güzel taşın en zayıf noktasıdır. Bu nedenle Aytaşları nazik bir şekilde kullanılmalıdır .




 Aytaşı alacağınız zaman şaşırtıcı fiyat farkları ile  karşılaşacaksınız. Ne kadar saydam , büyük ve yoğun renkli ise fiyatı  o kadar pahalıdır. Üç boyutlu bir renk derinliği az bulunmaları sebebiyle rağbet gören bu türlerin fiyatları oldukça yüksektir. Aytaşı aslında her cebe hitap edebilir bir taştır. Çok pahalı olanı da olmakla birlikte küçük nöans farkları ile fiyatları uygun  ve cazip  hale gelir.





Faydaları 

  • Kadınların aylık periyotlarının düzenli olmasını sağlar
  •  Kramplar bacak ağrılarına ve sırt ağrılarına iyi gelir 
  • Oburluğa karşı etkilidir 
  • Kişinin duygusal geriliminin kurtulmasına duygularını kabullenmesine yardımcı olur duygusal dengeyi sağlar 
  • Sevgililerin daha ihtiraslı olmasını sağlar
  • Yıldızı düşük olanların taşıdır. Nazara iyi gelir




Resim yazısı ekle
Moda
Bir, iki senedir ilgiyle ve severek takip ettiğim Moda taşlardan biridir Aytaşı çok soft ve özel bir taştır. Parıldaması insana dolunayı hatırlatır. Dışarıdan aldığı ışık taşın içerisinde kırıldıktan sonra, bulduğu saydam noktalardan efekt saçarak parlar. Şeker gibidirler insanı çeker bir havadadır lar daima sizinle paylaşmak istedim. Sevgilerimle........


Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise