Sonbahar ve Kış ta Kadınlar ne Takacak ? ( 2015-2016 fall, winter jewelry fashion )



Kristal Taşlı deriyle tamamlanmış Kolye ucu
       


 Ağustos ayının sonlarına doğru geliyoruz. Bu günlerde  hava sıcaklığı oldukça yüksek, herkes sıcaklardan şikayetçi, fakat zaman hızla geçip gidiyor. Daha dünmüş gibi hatırlıyorum. Geçen sene yazdığım Sonbahar ve Kış Takıları Modası adlı yazımı, bakın şimdi ise bu yılın takıyla ilgili sonbahar ve kış modasını sizlerle paylaşıyorum. Uzatmadan hemen başlayalım. Bakalım kadınlar bu sene neler takacak ?





 Broş Geri Dönüyor ( Brooch coming back )

  Aslına bakılırsa nereden başlayacağımı bilmiyorum ama bu sonbahar ve kış çok takılı olacak. Broştan başlamamın sebebi ise, senelerdir inzivaya çekilmiş broşlar bu kış büyüyerek karşımıza çıkıyor. Hemde ne çıkma, bu sene yapılan moda defilelerinde çok şık tasarlanmış ve kullanılmış broşlar gözlerden kaçmadı. Bir kaç ay önceki Annemin Broşu, başlıklı yazımda iyi tasarlanıp taşınırsa broşun çok iddialı bir takı olabileceğini ve kadını taşıyacağını yazmıştım. Paylaşacağım görseller zannedersem sizi de bu yönde düşündürecek.


Broş

 Gerdanlıklar ( Necklaces )

 Gerdanlıklar oldukça iri, kadını daha güçlü, daha çekici göstermeye aday. Altın veya altın rengi metallerden gerdanı kaplayacak şekilde tasarlanan çok iddialı tasarımlar karşınıza çokça çıkacak. Daha çok plaka şeklinde büyük parçalar halinde tüm gözleri üzerinize çekecek. İkinci tercih Sonbahar için yapraklar düşse de, çiçekler gerdanlar da olmaya devam ediyor. Çiçek motifli kolyeler ve taşlı gerdanlıklar sonbaharda da, kışta da moda. Hatta kışın kapalı yaka elbiselerin üzerine çıkabilecek şekilde.   




Statement  necklace 
                                     
                                         

Küpeler küpeler ( Earrings )

  Küpeler yerinde durmuyor. Şekilleniyor, uzuyor, yalnızca küpe takmayı sevenler bu sene seçenekler bolca, sıralamaya başlayalım. Aşağı doğru sallantılı, drop olarak adlandırılan küpeler çok moda olacak. İyi yapılmış bir göz makyajı ile gösterişli küpeler bir birini tamamlayacak. Ear cuff  geçen sene modaydı. İlaveten Balenciega nın yaptığı gibi doğal inci kullanarak kulak ve çevresini doğal inci ile doldurarak ayrı bir hava getiriyor kulaklara.

Drop Earrings

Resim yazısı ekle


 İnciler Sıradşı


  Bu sene klasik inci yok. Çoklu inci değişik şekillerde bağlanmış özellikle 2 sıra dizilip farklı bir şekilde fiyonk olan inci benim dikkatimi çekti. Aynı durum bileklik ve küpeler için de geçerli.



 Kelepçeler ( Cuff )

   Kelepçeler manşet şeklinde genişlemeye devam ediyor. Kollarda bu sonbahar ve kışında deriden ve metalden çok farklı kelepçe ler görebilirsiniz. Çiçek ve yaprak motifleri başta olmak üzere, Ünlü modacı Roberto Cavallinin kullandıgı gibi mika ürünlarde moda olacak.




 Çoklu Yüzük ( multiple ring )

  Yüzükler çoklu takılıyor. Küçük parmağı yüzük parmağına bağlayan parmakları dolduracak şekilde fazla yüzük takmak moda. İri doğal taşlar ve çiçek, yaprak motifli yüzüklerde moda olmaya devam edecek.






 Sürpriz Kulaklara geldi

   Sürpriz kulaklara geldi. Bu kulaklıklar yeni bir aksesuar eğilimini de beraberinde getirecek gibi duruyor. Çok farklı olan kulaklık tasarımları daha ço küçük motiflerle bezenmiş ve oldukça iddialı duruyorlar. Bakalım ülkemizde takacak olanlara rastlayabilecek miyiz ?



 Evet bugün yazımda 2015-2016 sonbahar kış modasını sizlere aktarmaya çalıştım. Bir birinden farklı çok çeşitli takı modaları mevcut. Her zaman söylüyorum severek giydiğiniz ve taktığınız, sizin modanız olur  ve en doğru tercih sizinkidir. Umarım yol gösterici bir paylaşım olmuştur. Bende sizin tercihinizi merak ediyorum hangileri sizin ilginizi çekti yorum olarak paylaşırsanız sevinirim.

Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun
DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise