Hayvanları Koruma Günü '' October 4th World Animal Day ''

 
Lucky My dog
  Hayvanlar duyu ve hareket yetenekleri olan canlılardır. Unutmayalım hayvan sevgisi insanlardaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. Hayvanları seven, İnsanları tüm canlıları, Dünyayı kısacası yaşamayı sever. Bizlere düşen ve yakışan hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularını canlı tutmak onları korumak ve hayvan haklarına saygı duyulmasını sağlamak olmalıdır Hatta Çocuklarımızı da bu Şuhura iterek yetiştirmemiz ne kadar güzel olur.

LUCKY

  Hayvanların insanlara faydaları çoktur. Onlardan et, süt, yumurta, Yağ, peynir, bal, sucuk gibi besinler elde ediyoruz;  bazı hayvanların gücünden yararlanıyoruz bazılarının derisinden. Tüyünden gübresinden vs.  Peki hiç düşündük mü? Biz insanlar, hiçbir faydamız var mı? hayvanlara! Bugün 4 Ekim hayvanları koruma günü hiç olmazsa onlara biraz şefkat gösterip  zarar vermeyelim.



  Hayvan dostları ilk kez 1822 yılında İngiltere'de bir araya geldiler hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını hayvanların daha iyi koşullarda beslenmesini sağlamak amacıyla, hayvanları koruma Birliği kurdular.  Yurdumuzda hayvanları koruma derneği 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçlı dernekler birleşerek, Hollanda'nın başkenti Lahey'de dünya hayvanları koruma Federasyonu oluşturdular. 1931 yılında toplanan bu kuruluş 4 Ekim hayvanları koruma günü ilan etti.
 Yaratılmış tek canlı biz değiliz.

  Yaratılmış tek canlı biz değiliz. Tüm canlıların yaşama hakkına saygı duyalım. Onlar bizim sessiz itiraz edemeyen dostlarımızdır. Sevgiyle kalın.

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise