Şanslı Kız '' Lucky girl ''




  Son günlerde kendimi motive etmek için uğraşıyorum. Bir iki yazı öncede bahsetmiştim. Sektör olarak 2016 ya iyi başlamadık. Ürkütücü bir sessizlik var piyasalarda, her ne kadar  üstesinden gelmeye çalışsakta bizi aşan global bir durgunluk. Sık sık Candan Erçetin in şarkısı geliyor aklıma, '' elbette bazen çiçek açıp bazen solacağız '' çoğu zaman canım sıkıldığında kendi kendime, hatta etrafımdakilere hatırlatırım motive etmek için; Derken sıcak bir hareket görüyorum atölye içerisinde.
   İbrahim arkadaşımız, kendisi tesviye ustalarımızdan , değerli eşi Miraya sevgililer gününde vermek için yüzük yapıyor. Bende katıldım arkadaşlarımın arasına yapılanlara müdahil oldum.


  İbrahim, tabiri caizse ince eleyip sık dokuyan bir arkadaşımız. Herşeyi hiç sıkılmadan en küçük ayrıntısına kadar araştıran detaylarla ilgilenen son derece Aktüel ve Entelektüel bir arkadaşımız. Eşi Miray da hemen, hemen aynı özelliklere sahip modern bir İstanbul hanımefendisi. On yıl önce evlendiklerinde bendeniz nikah şahitliklerini yapmıştım. Gel zaman, git zaman aradan yıllar geçmiş. İbrahim her zamanki inceliğini gösterip eşine çok güzel bir yüzük yaptı. Bizde atölye olarak ona yardım ettik. Şimdi hep beraber yüzüğün gittiği yolları birlikte inceleyelim.


Lale

 '' Lale '' Kelime olarak ele alındığında, Arapça ''Allah'' lafzına ait harfleri taşır. Tasavvufta ise Allah'ın birliğini temsil eder. Bu adam neyden bahsediyor gibi düşünenler  varsa hemen devam edeyim. Yüzük temel olarak baştan, sona kadar Lale motifleri ile süslü, ortasından dal olarak geçen bölüm taşlardan oluşuyor.



 Taş seçimi

  Yüzüğe gelince, fark ettiğimde belli aşamalardan geçtiği için, mum aşamasını, dökümden geldiği anı ve İbrahim in hünerli ellerinden geçen eğe hareketlerini fotoğraf çekemedim. Ama belliki gereken ilgi ve alaka gösterilmiş ve yüzük mıhlamaya gitmeye hazırdı. Taş seçimi için birkaç kişi fikir belertti. Ben: Altın rengi yeşil olduğu için daha sıcak olur düşüncesiyle portakal rengi olabilir dedim. Döne ve mıhlayıcı arkadaşım Yunus  smoky topaz  ( dumanlı Topaz ) renginde birleştiler. Oy birliğiyle, Yunus smoky topaz taşları takmaya başlamıştı bile.

Smoky Topaz


Çorbada Tuzum olsun

     Çorbada tuzum olsun misali mine işini kendim üstlendim. Taş rengi dumanlı olunca, onu açığa çıkartmak için kemik rengi bir mine kullanmak istedik. İstediğimiz renkten daha koyu bir renge sahip olduğumuzdan, beyaz katarak istediğimiz renge ulaştık. Oldukça derin ve çok olan mine alanı yapım aşamasında oldukça zorlayıcı oldu.



Mine ( Enamel )







Çok şükür fırınlayarak mine işlemini nihayetlendirdik. Bittikten sonra renk olarak farklı fikirler ortaya çıksada genel olarak beğeniyle karşılandı. Son halini almak için cilanın yolunu tutan yüzük, kendini göstermeye başlamıştı.

Cila ( Polish )





  Cilanın Eli

    Her zaman yazıyorum. Birimizin özel bir işi olduğunda, diğer arkadaşlarımız kendi işlerine gösterdikleri ilgi ve alakanın fazlasını arkadaşları için gösteriyorlar. Gerek cila sorumlusu arkadaşımız Selim, gerekse Davut arkadaşımız öyle bir cila ile olayı bitirdiler ki, yüzük gerçekten sıradışı bir hal aldı. Yıkama uzmanı Cengiz muhteşem yıkaması ile olayı noktaladı.


  Bir hikayenin daha sonuna geldik. Başlıktan da anlaşılacağı gibi Miray şanslı bir kızdı. Onu seven bir kocası, sevimli bir oğlu ve sıcak bir yuvası vardı. Eeee daha ne olsun.

 Aşağıdaki şiir geçen sene 14 şubatta Ayşe yılmazelin köşesinde yayınlanmıştır. Çok hoşuma gittiğinden bloğumda yayınlamıştım. İbrahim ve Miraya atfen tekrar yayınlıyorum. Sevgilerimle Ömür boyu mutluluklar dilerim.

  Kimdir Sevgili

 Kalbin orta yerindekidir sevgili.
Uykuda bile özlediğindir.
Yanında tüm detayları bıraktığın, ondan doğduğundur sevgili.
Şekillendirmeye çalıştığın değil, geldiği gibi bağrına bastığındır.
Gözünde gözünü, burnunda kokusunu, dudaklarında tadını taşıdığındır sevgili . Parmağının ucudur. Geçmişin sondur sevgili. Şimdidir. Buradadır.  Andadır.


Boyun eğdiğin değil, seve seve kabul ettiğindir sevgili.
En sıradan şeyi, en büyülü yapabilendir.
Sarıla sarıla uyuduğun, yanında gözünü açınca; güne gerçekten' Günaydın ' dediğindir. 
Aydındır sevgili. Ömrüne attığın kocaman kaydındır. Kaygısızdır sevgili. Ucuşandır. Kaygan değil; nereye giderse gitsin, göğsünde kalandır. Tedirgin etmez sevgili, endişeye düşürmez, sana kendini kesin hissettirmez.

Katandır. Elini eline, kalbini kalbine, hüznünü huzunune, sevincini sevincine, Katandır. Yanında değil, göğsünde yatandır. Göstermelik değil,  dimdik durandır. Soru işaretlerini bırakandır. Onsuz her şeyin eksik kaldığıdır. Tamdır. Tamamdır.
Kimdir sevgili? Seni en güzel sen yapandır.
Sebeptir, sonuçtur. Nefistir. Nefestir. Güzeldir. Özeldir. Sonunda çıkan özettir.
Keşken degil, neşendir.
Neşeniz eksik olmasın.

        DMCA.com Protection Status                             

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise