Zincirlerin Dansı '' Dance of the chains ''


Yeni model ( new model )

 Zaman, zaman yeni yıla sektör olarak iyi bir başlangıç yapmadığımızı yazıyorum. Maalesef durgunluk bu satırları yazdığım anda devam ediyor. Doğal olarak insanın moralini bozuyor bu durum. Hatta üretmek, model yapmak konusunda da zorluyor insanı. Ama benim bir sözüm var dönem ,dönem söylerim. "Kadınlar var oldukça kuyumculuk devam edecektir. Bize düşen yılmadan yeni bir şeyler üretmek ve insanların beğenisine sunmak. Bu durum her zaman istenilen gibi olmuyor. Bizim kafa patlatarak, emek harcayarak ürettiğimiz ve heyecanla sonucunu beklediğimiz bir model beğenilmeyebiliyor. Hatta bazen, rencide edici bir şekilde geri çevriliyor yaptıklarınız. Bunun için söylüyorum üretmek zor zanaat.


  Fazla Uzatmadan başlıyorum. Bu hafta atölyedeki arkadaşlarımla faydalı çalışmalar yaptık. İki farklı zincir (Jessica, calsa) ve kalemli top  kullanarak mevcut kalıplarımızı yeniledik ve çok farklı  bir görünüm elde ettik. Başka bir yazımda bahsettiğim gibi model yapmak aynı zamanda kalıbı birden fazla şekilde kullanarak ergonomi sağlamakta gerektirir. Bizde bu düşünceyle hareket ederek
mevcut kasaların orta kısmındaki boşlukların içerisinden calsa zincir geçirerek orta boşluğu doldurduk. Etrafını da son yılların modası kalemli toplarla çevirdik.




  Zincirin bir kısmı üste, bir kısmı alta gelecek şekilde gelecek şekilde kestik. Altta kalan kısmı uzunlu, kısalı keserek sallantı yaptık; uç kısımlarına ise külah şeklindeki parçaları koyarak parlak bir hareket kazandırdık. Üste kalan kısmını ikili, üçlü olarak birbirine paralel olarak fixledik.




 Fixlediğimiz üst kısmı daha önce yaptığımız ve iki zincir arasında bağlayıcı köprü vazifesi gören döküm parçayla iki ayrı zinciri birbirine entegre ettik. Böylece göze hoş gelen bir bütünlük sağladık. Aynı uygulamaları bileklik, küpe ve yüzük için uyguladık. Elimizde farklı olarak 8-10 arası yeni model oluştu. Gram olarak biraz ağır oldu fakat görüntüsü beni ve ekip arkadaşlarımı oldukça heyecanlandırdı.


Arkadaşlarım Çalışma esnasında

 Şu anda arkadaşlarımla birlikte küçük topları zincir şeklinde kullanarak yeni bir koleksiyon daha hazırlıyoruz. Hiçbir mücadele karşılıksız kalmaz misali yaptıklarımız gereken ilgi ve değeri alacak mı ?



Tasarım aşaması
 Şimdilik bu kadar. Atölyedeki çalışmaları yerinden sizlerle paylaştım. Her ne kadar zor olsada, üretmek dünyanın keyifli işidir. Her nekadar saygı görmesede ! Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Enkısa zamanda yine burada olacağım yeni bilgiler paylaşmak için. Sevgiyle kalın.
DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise