8 Mart Dünya Kadınlar Günü . ( March 8, International Women's Day )




  Dünya kadınlar günü, son yıllarda sevgililer günü, hayvanları koruma günü ve şimdi sayamadığım bir çok günü anmaya, kutlamaya başladık. Aslına bakılırsa dünya kadınlar günü aralarında gerçekten en çok kutlanması ve anılması gereken günlerin başında geliyor. Şöyle bir eskilere dalıp düşüncelerimize Annelerimizi getirsek, zaten Kadınların her şeyin en iyisini hakkettiği gerçeği kendiliğinden ortaya çıkıyor. Annemin hiç yorulmadan, sesi çıkmadan elde saatlerce çamaşır ve bulaşık yıkadığını hemen hatırlayabiliyorum. Hatta bizi layık bir şekilde giydirme, üç çeşit yemek yapma  cabası ; Sizlerde bu satırları okurken benim hissettiklerimi hissediyorsunuzdur. 


 Yazdıklarım tipik Türk kadını anlatıyor. Birde ağır şartlarda çalışan, şiddet gören ve değeri bilinmeyen kadınlarımız var. Dünyanın her yerinde var. Maalesef azalmasına rağmen günümüzde de kadına şiddet  var. Fiziksel üstünlüğünü hasta bir şekilde doğal üstünlük olarak gören İnsan müsveddeleri hala yeryüzünde var. 

Dünya Kadınlar Günü nedir ? 

   8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10,000'i aşkın kişi katıldı.
   
 26-27 mart 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde uluslararası sosyalist Kadınlar konferansında Almanya Sosyal demokrat partisi önderlerinden Clara Zetkin  8 mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 martı Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisini getirdi ve Öneri oy birliğiyle kabul edildi.

Siyasi yönü ilgilendirmez

  Bazen Dünya kadınlar gününü siyasi malzeme yapmak isteyenler oluyor. Kadınlar zaten bizi dünyaya getiren eşsiz emekçilerdir. 

  Yaptığımız ürünlerin sahipleri kadınlarımız unutmak olmazdı. Yazımı bütün kadınlar Çiçektir sözüyle bitirmek istiyorum. Sevgiyle kalın. 


  • USD-ONS -  1269,68
  • TL- ALTIN-  117,40
  • USD-KG   -   40500
  • EURO-KG-   36434
  • USD-TL  -    2,8765
  • EURO-TL-   3,2005
DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise