Toplar Seviliyor !



 Önümüzdeki hafta İstanbul jewellery show başlıyor. ( İstanbul Mücevher fuarı ) Bir önceki yazımda sektörün durgunluğundan ve bizim bu dönemi nasıl geçirdiğimizden bahsetmiştim. Yazıyı okuyanlar bilir doğal olarak bu dönemi model yaparak geçiriyoruz. Zincirlerin dansı başlıklı  yazımın bir kısmında yaptığım modellerin toplu versiyonunu yapacağımı belirtmiştim. Geçtiğimiz hafta atölyede çalışmalar bu yöndeydi. Hazır fuarda gelmişken sunum için daha fazla modele sahip olmuş durumda olacağız.

 Top Top

 Son yazılarımın hemen hepsinde bahsediyorum. Toplu ürünler çok ilgi görüyor. Özellikle Ortadoğu, Irak ta çokça ilgi gören, üzerinde parlak toplarla tasarlanmış ürünler geçtiğimiz seneden beri hızını arttırarak devam ediyor. Vicenza fuarındaki izlenimlerimde hatırlarsanız bu yöndeydi. Doğal olarak üretim yapan ülkeler başta Italya ve Türkiye olmak üzre tasarımlarını hareket olan bu bölgeye göre yapıyorlar. Bizim atölyede bu hafta çeşitli ebatlarda top kullanarak yeni modeller oluşturduk.


 Pres modellerimizin orta bölümlerini çeşitli boyutlarda yarım ve tam top kullanarak doldurduk. Bazılarını mat, bazılarını ise parlak bırakmak suretiyle modellerin şekline göre hepsini tek, tek laser kaynakla kaynatarak kalıp oluşturduk. Oldukça fazla zaman alan bu işler tabiri yerinde ise bitmek bilmedi. Burada unutmadan emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yapılan işlerin tamamı elde ve zaman alıcı işlerdi. Üretim fazlalığı, komik işçilik fiyatları haksız fiyat rekabeti üreticileri yıldırma seviyesine gelmişken gösterilen mücadeleyi gerçekten taktire şayan olarak görüyorum.

 Zincir kısmı

  Zincir kısmıda aynı şekilde oluşmalıydı; kanımca 2,5 mm toplardan üçlü olarak yukarı doğru süzme şeklinde çıktık. Boğucu şekilde top olmasın diye araya elde yaptığım fasulye şeklindeki kalıpta topladık. Zincirin geri kalan kısmında ise jessica zincir kullandık.

 Modeller her nekadar bize hitap etmesede, yapılan bölge kadınına uygun gibi görünüyor. Iraklı kadınlar bir şekilde varlıklarını altına dökerek üzerinde taşımayı daha geçerli bir yatırım olarak görüyorlar. Daha fazla altın hem zenginlik ifadesi, hemde istenildiğinde hızla paraya dönecek bir meta.

  Saygı ( Respect )

 Hiçbir mücadele karşılıksız kalmaz sözünü dönem, dönem telaffuz ederim. Ya gönlüm böyle ister, ya yapılan mücadeleyi yakından gördüğüm içindir ama maalesef bu her zaman böyle olmayabiliyor. Üretmek hem çok zevkli, hem değeri fazla bilinmiyor. Hatta göz ardı ediliyor diyebilirim. Benim gözümde saygı görmesi yüzlerce, binlerce parçayı bir araya getiren parmakların onurlu mücadelesi hepsinin, her şeyin önünde gelir.


  Harika modeller yaptık. Her zamanki  gibi emek harcadık, kafa patlattık. Ürünlerimiz istanbul fuarında görücüye çıkacak. Umarım gerekli ilgi ve alakayı görür ve bol miktarda sipariş alırız. Bugünlük bu kadar, bu ve bundan sonraki yazılarımda piyasa bilgilerini blok sayfamın altında yayınlayacağım. Sevgiyle kalın.


 Piyasa bilgileri

  •  usd/ons    - 1243,56
  • Tl/Altın gr - 116,70
  • usd/kg       - 39710
  • euro/kg      - 36516
  • usd/tl          - 2,9240
  • euro/tl        -  3,1810   
                                             

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise