Altın'ın Karakteri - The Character of Gold




 Uzun bir durgunluktan sonra, bugün tekrar yazıyorum. Bir şekilde üretimi, modayı, sektörel hareketleri ve piyasaları takip eden biri olarak, takı dünyasını ve neler yaşandığını paylaşmam gerektiğini hissediyorum. Yazdıklarım ise, merak edenlere, meslekten arkadaşlarıma, en önemlisi kendime geriye dönüp baktığımda yaptıklarımı, kuyumculuk ve takı sanatı ile ilgili bilgi bulabileceğim, hatta bir kişinin bile  olsa  yazdıklarımdan faydalanacak olması  beni yeterince mutlu edecektir.

Papatya
 
Neler Yaptık ?

  Yaz sezonu kapandı. Ürün gurubumuzu altın fiyatlarının yükselmesiyle paralel olarak 2017 şubat ayı itibariyle küçültme kararı aldık. Bu ne demek oluyor? global dünyanın gerçeklerini her zaman takip etmek zorundayız. Değerli madenle çalıştığımız için İnsanların alım gücünü, yaşam şekillerini sürekli göz önünde tutmalıyız.

Zingarella

Yazmaktan uzak kaldım

 Bulunduğum konum itibariyle, Yıl içerisinde neler yapılacak, nasıl  başarılı olacağız, takı trendleri vs bir çok konuyu kafamda planlayıp hayata geçirmek durumundaydım. Doğal olarak kendimi tamamen üretmeye, kadınların ve satıcıların ilgi göstereceği takılar üretmek için yoğun bir tempoya soktum. Bu dönem zarfında gerek atölye, gerekse tasarım konusunda hummalı bir çalışma ve koşuşturma vardı. Açıkçası yazı yazmak için malzeme çoktu. Ancak yoğunluğun içindeki rolüm çok önemli olduğundan uzunca bir süre yazı yazamadım. Umarım bundan sonra yazmaya çok fazla ara vermem.  

Motif

Karakter meselesi

 Yazı başlığı mutlaka akıllarda soru işareti bırakmıştır. Altının Karakteri ! ilk bakışta Tabii ki cansız bir nesnenin karakteri olmaz diyeceksiniz. Ancak derinlemesine bakıldığında, ona şekil veren ellerin, düşüncelerin karakteri ışıldar Altının üzerinde. Aslına bakılırsa yapan kişinin karakteristik özellikleri çıkar ortaya çoğu zaman. Ülkemizin önde gelen Kuyumcu firmalarından ATASAY ın kurucusu Atasay Kamer in bu sözü her zaman hoşuma gitmiştir. '' Karakteri Altından yüksek olan Altına şekil verir. Karakteri Altından düşük olana ise Altın şekil verir''

gül çanak

  İstanbul Show

     Bu sabah Yazıma ara verip Jewellery İstanbul  Mücevherat fuarını ziyaret ettim. Kim ne yapmış, Vitrinlerdeki trend neydi ? bizim yaptıklarımız vitrinde nasıl duruyordu ?  merak konusu ve cevap bulması gereken bir çok şey vardı aklımda. Fuar son senelerde olduğu gibi görsel bir show alanıydı. Tüm üretici firmalar hünerlerini ortaya koytmuştu. 
    Sektör olarak zorluklara göğüs geren bir yapımız var. Bu durum ise her ne kadar ülke olarak birbirimizi eleştiriyor olsakta bizi başarılı kılıyor.

Aplik

Konvansiyonel sıcaklık

  Kuzey Korenin nükleer füze denemeleri, Bizim güney doğu sınırımızdaki konvansiyonel sıcaklık Altın ve Döviz piyasalarını da oldukça ısıttı. Doğal olarak güvenli liman Altın,  Dolrın da yükselmesiyle top seviyelere geldi. Hal böyle olunca, tatil dönüşü düğünler bitmiş, çocukların okul telaşı derken, yavaşlayan takı sektörü Ekim ayında durma noktasına geldi.  Zaten biz her zaman söyleriz. Krizlerden  ilk önce takı sektörü etkilenir.
    Farkında olduysanız üst paragrafta yazdıklarım yazı başlığıyla nasılda çakışıyor. Öyle değil mi? Anlayacağımız Altın dönem , dönem insanı yöneten  bir başrol karakteri !

Karanfil

Çiçeklerim

   Bugünlük bu kadar.Maalesef yazımda takı ve takı sanatıyla ilgili fazla bir şey yazamadım. Ancak yayınladığım ürün fotoğrafları yeni koleksiyonumuzdan hemen hepsi Barışı simgeleyen çiçeklerle bezeli. Hepinize Sevgi, Saygı ve Barışın hakim olduğu bir dünya diliyorum.
   Sabır gösterip okuduğunuz için sonsuz Şükranlarımı sunuyorum. Bir daha ki yazımda buluşmak üzre....

      Sevgilerimle
  •  gold ons : 1301,00
  •  gold tl    :   151,85
  •  USD      :    3,63
  •  EUR      :    4,29
  •  silver tl    :    2,05


Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise